100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

7 ползи от приема на екстракт от Черна Череша

05/28/2019
от Екип Булгарикус

Черната череша представлява овощно дърво, с тъмночервени плодове. Много птици и животни, включително кълвачи, врабчета, катерици и други, консумират плодовете на черната череша. Благодарение на приятния си сладък вкус, черешите са предпочитана съставка към различни десерти и напитки.

Познат и като дива череша, този сладък плод има редица полезни свойства за организма, поради което екстрактът от него се приема като хранителна добавка. Има основно два вида екстракт: от самите плодове на черешата и от кората на дървото. Листата на черната череша не бива да бъдат консумирани, тъй като те съдържат химикал, който се превръща в цианид в тялото.

Полезни свойства от приема на екстракт от Черна Череша

Както споменахме по-горе, тези малки плодчета са пълни с витамини, които имат редица полезни ефекти върху човешкия организъм. Ето и 13 от най-силно изразените ползи от приема на Черна Череша:

1. Намаляват възпаленията

Възпаленията настъпват в резултат от вредното действие на свободните радикали, които пречат на имунната система и се смятат за основен фактор за сърдечни заболявания. Антоцианините в черните череши не само отговарят за цвета на плодчетата, но и имат потенциала да неутрализират свободните радикали, като по този начин намаляват възпалителните процеси.

2. Помагат при артрит

Артритът се причинява поради натрупване и кристализация на пикочна киселина в ставите, което води до силна болка. Хората с високи нива на пикочна киселина в кръвта са с най-голям риск. Изследванията показват, че черните череши са ефективни в намаляването на болката при артрита, благодарение на антицианините, които разрушават кристалите в ставите и облекчават напрежението.

3. Осигуряват спокоен сън

Черните череши съдържат значителни количества мелатонин – вещество който се произвежда в мозъка с цел осигуряване на пълноценен сън. Тъй като черната череша съдържа големи количества мелатонин, екстрактът от плодчетата е изключително ефективен за справяне с безсънието и депресията.

4. Предпазват сърцето

Черните череши са полезни за сърцето, тъй като те осигуряват защита против увреждането на артериалните стени. Мелатонинът, който се съдържа в плодовете на растението, намалява риска от инфаркт или други сърдечни заболявания и намалява липидните нива в кръвта.

5. Предпазват от рак

Приемането на достатъчно полодове и зеленчуци намалява шанса от развитие на различни видове рак. Черните череши съдържат различни антиоксиданти, които предотвратяват формирането на туморни клетки.

6. Поддържат здравината на зъбите

Кариесите и гниенето на зъбите се причиняват при неправилна устна хигиена. Веществата в черните череши блокират формирането на плака, която често води до кариеси и повреждане на емайла.

7. Намаляват оксидативния стрес

Ако свободните радикали се натрупат в организма, те започват унищожително въздействие върху ДНК-то ни, като по този начин намаляват защитните сили на организма. Антиоксидантите, които се съдържат в черните череши, намаляват оксидативния стрес и неутрализират свободните радикали.

Защо Черна Череша на BULGARICUS?

Нашата формула с черни череши зъдържа 100% натурален екстракт от сока на плодовете, без консерванти! Продуктът се усвоява бързо и лесно от организма. Препоръчителната дозировка е 2 капсули или 1400мг екстракт от Черна Череша. Можете да приемате продукта по всяко време на деня, с достатъчно оличество течност. Капсулите не предизвикват стомашно дразнене и са 100% безопасни. Поръчайте СЕГА!

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив