100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

7 впечатляващи ползи от приема на Сао Палмето

05/31/2019
от Екип Булгарикус

Сао Палмето е палмово растение, което естествено е разпространено по източните брегове на Северна Америка. Научното му наименование е Serenoa repens, а неговите уникални характеристики го правят все по-популярна съставка в козметични продукти и хранителни добавки.

Сао Палмето е дългогодишно растение, от което има регистрирани видове над 700 годишна възраст. Максималната му височина е 3m, а самите палми растат на туфи, най-често в ниските части на палмовите гори.

Най-ценната част от растението са неговите плодове, които се консумират както от животни, така и от хора. Те могат да се приемат в естествения си вид или под формата на екстракти или тинктури. Богати са на стероли и мастни киселини, които са отговорни за полезните свойства на растението.

Ползи от приема на Сао Палмето

А сега, нека да разгледаме по-обстойно кои са полезните свойства на растението.

  • Грижи се за косата ви

Благодарение на влиянието си върху хормоните в организма, някои мъже използват Сао Палмето за стимулиране растежа на косата. Изследванията показват, че екстрактът от растението може да доведе до забавяне на оплешивяването при мъже на възраст.

  • Подобрява потентността

Що се отнася до потентността, екстрактът от Сао Палмето се използва от години за третиране на проблеми в тази сфера. Той има способността да подобрява сексуалното представяне на мъжете и да увеличава тяхното либидо и енергия в леглото.

  • Увеличава сексуалното желание

Сао Палмето увеличава сексуалното желание и либидото при мъже и жени. Въпреки че влиянието на растението е основно върху продукцията на тестостерон, жените също могат да се възползват от този естествен афродизиак.

  • Подобрява функционирането на бъбреците

Изследванията показват, че Сао Палмето съдържа силни химични вещества, които подсилват уринарния тракт и подобряват функционирането на бъбреците. Ако сте в риск от образуване на камъни в бъбреците, или вече страдате от такива, суплиментацията с това растение може да ви помогне да се справите с този проблем.

  • Намалява увеличението на простата

Според проведено клинично изследване, екстрактът от Сао Палмето има потенциала да намали увеличаването на простата. Това може да доведе до намаляване на риска от рак на простатата, елиминирайки болезненото уриниране и дискомфорта, които настъпват при проблеми с простатата.

  • Увеличава мускулната маса

Едно от най-новите открития свързани със Сао Палмето е способността му да влияе върху мускулната маса. Много бодибилдъри и спортисти използват екзтракта от плодовете на растението като хранителна добавка.

  • Стимулира имунната система

Това определено не е най-популярната употреба на екстракта от Сао Палмето, но все пак има данни за способността на растението да подобрява функционирането на имунната система. Хората страдащи от мигрени и главоболия също свидетелстват, че Сао Палмето действа като противовъзпалително средство и намалява болката и дискомфорта.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив