100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Чудотворните ползи на растението Алое Вера

01/09/2017
от

Какво представлява Алое Вера?

Множество изследвания показват, че алоето помага за възстановяването от някои заболявания и състояния.

Това е вид растение, с дебели сочни листа, което расте в сухите региони на Африка и Индия. Използва се от векове насам както за храна, така и в традицоналната медицина. Това е популярен лек също при изгаряния и ожулвания, консумира се също при много други заболавания и състояния свързани с човешкия организъм

Алое вера и антиоксидантите

В алое верата се съдържат много антиоксиданти, които предпазват организма ни от рак. Резултати от изследване по темата са показали, че ако комбинираме приемането орално, чрез употребата на хранителни добавки, местно прилагане(на кожата) можем да се предпазим от рак на кожата, включтелно и меланома. Това е така отчасти заради високата концетранция на антоксиданти като витамините А, С и Е и минералите от селен и цинк, който се съдржат в алоето.

Срещу възпаленията

Противовъзпалителните свойства на алое вера са полезни при лечението и на язвен колит. Експерти смятат, че приемането на алое вера два пъти дневно в продължение на четири седмици ще намали симптомите на колит, а тъканта на дебелото черво ще започне да се възстановява. Следователно по-дългият прием, ще намали още повече проблемите свързани с колит.

Алое вера за здравето на сърцето

Алое вера е изключително полезно за сърцето тъй като, повишава ниваната на антиоксиданта глутатион четири пъти, което е показателнно и ще спомогне за трайното предпазване от всякакви сърдечни проблеми. Това се дължи на полизахаридите, които се съдържат в алое верата. Те стимулират белите кръвни телца в организма, което спомага за правилното фукнцониране на сърцето.

Спомага срещу рак

Комбинацията от алое вера и мед може да ни предпази от рак. Лечебната комбинация, помогнала за свиването на туморите. Изследователи заключили, че комбинацията може да се използва за възпрепястване размножаването на ракови клетки и подпомагането на апоптозата-програмираната клетъчна смърт.

Улеснява храносмилането

Полезните вещества на растението могат да стимулират храносмилателната система. Алое верата притежава способността да успокоява и пречиства храносмилатеният тракт. Растението също така помага, както при диария, така и при запек, тъй като притежава адаптогенни свойства. Проведени изследвания на тази тема показват, че растението е лек за стомашните проблеми, понеже намалява киселинносттта в стомаха и значително понижава броят на вредните бактерии .

Спомага за детоксикирането на организма

Когато консумираме хранителните добавки, Алое вера, те преминават през храносмилателният тракт, като абсорбират токсините и по този начин пречистват червата. Растението е богато на детоксикиращи качества и защото съдържа голямо количесто аминокиселини, витамини и минерали.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив