100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Вълшебната билка-Астрагалус

02/27/2017
от

Билката Астрагалус представлява многогодишно растение, което може да достигне височина до 70-90 см. Стръковете му са рядко покрити с бели коси. Не съществува ясна, листна дръжка.


Лечебните свойства на билката са предизвикани от веществата съдържащи се в нея като:въглехидрати, захароза, флавоноиди, сапонини, алкалоиди и гама-аминомаслена киселина. Приземният част на растението съдържа сапонини, кумарин, танини, алкалоиди, неговите производни, кверцетин, ramnotsitrin, флавоноиди и propingozidnye.Стъблата и листата са пълни с флавоноиди и алкалоиди.

Лечебни свойства на Астрагалус

На Изток, изпозлват корените от билката за лечение на ракови тумори. Китайската медицина препоръчва билката за лечение на сърдечно-съдови заболявания, както и тези на храносмилателната система. Капсулите Астрагалус могат да действат като диуретик, тоник, и кръвотворни агенти. Може да се употребява при екламсия, диабет, шпроказа, асцит. Има отлични лечебни действия и при инфектирани рани. Действа благоприятно при заболявания на стомаха, далака, както и различните стомашни разтройства. Действа благорпиятно и върху кожните заболявания, при които се изпозлва най-често от Тибетците. Монголците изпозват билката за лечение на умората, като убодряваща напитка, както и за подобряване на цялостното здраве и физическата издръжливост, както и като тоник след кървене.

Действа благорпиятно и за лечението на заболявания на черният дроб. Растението има и силни имуностимулиращи свойства, като е подходяща за изграждането на устойчивост спрямо инфекции и подпомага защитните сили на организма при справяне с агресивните антиракови лечения като химио и лъчетерапия. . Лечителите предписват астрагал за много различни състояния, включително нарушена функция на черния дроб и бъбреците, сърдечносъдови проблеми, както и като помощно средство при кръвозагуба (особено след раждане).

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив