100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Ползите от Банаба листа

02/08/2017
от

Банабата представлява дърво с лечебни свойсва, което се среша най-често във Филипините. То е широколистно дърво с дължина до 20 м. И се ползва за множество лечебни цели. Листата на дървото са гладки, продълговати с дължина 12-25 см.

Листата на дъвроро са с високо съдържание на специална киселина, която има свойството да понижава кръвната глюкоза.


Това действие се дължи и на диетичните фибри и минерали, като магнезий и цинк, който също се съдържат в нея. Специалистите препоръчват билката да не се консумира с други лекарства, намаляващи кръвмната захар.

Капсулите Банаба Листа успешно помагат и при бъбречни проблеми и вузпаления на пикучните пътища, както и премахването на излишните килограми. Може да се изполва и за лечение на стомашно-чревни проблеми.

Банаба притежава хипоглекимично, антиоксидантно и понижаващо нивата на холестерола действие. Някоий изследвания са показали и нейните противовъзпалителни свойства.

Основното използване на билката е най-вече за понижаването на кръвната захар. При научни изследвания е установено, че тя умее да поглъща глюкозата в оргазнима по дозозависим начинн. За разлика от инсулина билката повлиява и на липидният синтез, което от своя страна спомага за справяне със затлъстяването в резултат на диабети тип II.

Билката банаба може да се изпозлва и за облекчение на кожата при малария и напукани ходила. Също така спомага и за дезинфекцията на кожата.

Успешно се справя и с неприятностите причинени от диария и стомашните болки. Може да се изпозлва и за лечение на афти.

Интересен факт, е че семената на дървото баната притежават наркотично действие.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив