100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Плодът на безсмъртието-Боровинка

02/21/2017
от

Боровинката е планинско растение, със специфични, дребни плодове в тъмно син цвят. В съдържанието на растението могат да се открият антибактериални и противовъзпалителни вещества като калций, калий, натрий, магнезий, както и витамините А, С, В1 и В2.

Боровинките произхождат от Северна Америка, където се консумират изключително често.


Голяма част от хората са наясно, че боровинките подобряват зрението. Те са отличен антисептик и антибиотик от природата. Екстрактът от боровинка помага и при лечение на болно гърло и кашлица. Капсулите Боровинка, оказват положително влияние и върху стомашно-чревният тракт, като лекуват и стомашните разтройства като колит. Интересното при плодът е, че успява да повлиява положително и при запек, и при диария.

В боровинките се съдържат вещества, които имат дезинфектиращо влияние върху стомаха. Те подобряват чревната микрофлора и предотвратяват процесите на гниене в червата. Използват се и при лечение на ревматизъм, както и при заболяванията на черният дроп о жлъчният мехур.

Полезните свойства на хранителната добавка се използват и за лечение на пикучните пътища. Още в древни времена боровинката е препоръчвана при лечение на смущенията на месечният цикъл. Боровинките притежават и ценното за диабетиците свойство, да регулират кръвната захар.

Благодарение на способноста й да премахва свободните радикали (токсини), боровинката се счита за верен помощник и в борбата срешу стареенето. Именно за това е и наричана „плодът на безсмъртието“.

Екстрактът от растението има положително влияние и върху кожата. Боровинката умее да пречиства кожата от свободните радикали, регенерира клетките и придава свеж и младежки вид на кожата.

Превантивно боровиинката се използва за профилактика на сърдечно-съдови заболявания и води до подобряването на всички органи в човешкото тяло.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив