100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Бял равнец-билката на жените

02/07/2017
от

Билката бял равнец е уникално, лековите многогодишно растение от семейство Сложноцветни.


Растението достига до 80 см височина, но по-често се среща до 30-50 см. Според билкарите тя трябва да присъства във всеки дом, защото билката е иключително ценна. Може да бъде срещната навсякъде по равнините и планините до надморска височина 1500м.

Билката е изключително полезна за съсирване на кръвта, за пречистването и както и за усилването на стомашната секреция. Умее да възбужда апетита, спомага за лечението на болести на черният дроб и по специално-жълтеница, хепатит, на стомаха, на червата, както и при хемероиди, при кръвотечение на носа, рани, маточни кръвотечения глисти и запек. Препоръчва се и за понижаване на температура, в началната фаза на настиннка и грип.

Помага и при заболявания на стомашно-чревният тракт, възпалителните заболявания на пикочният мехур и половата система.Капсулите Бял равнец, могат да се изпозлват и като антиконвулсивно, за апетит, изпотяване както и за метаболитните нарушения. Действа бактерицидно, седативно, хемостатично, спазмолитично, тонизиращо, антимикробно, противовъзпалително, успокоително и тонизиращо.

Може да бъде изпозлвано и за дизентерия, диария, гастрит, болежки на пикучният мехур и яйчниците.

Помага при уротиаза, цистит, уретрит, гломерулонефрит, бяло течение, бъбречна туберколоза, миома, метропатия, болезнени периоди и за това е познато и като женска билка.

Успешно действа и при ангихолит, липса на апетит, затлъстяване, подагра, ревматизъм, туберколоза на лимфните възли, белодробна туберкулоза, кашлица и простуда, астма, малария, неврастения и истерия, астенични състояния, безсъние, хипертензия, ангина пекторис, атеросклероза, анемия, малки порязвания, ожулвания, драскотини, синини (синини), натъртвания, зъбобол, недостиг на мляко в кърмещи жени, кожни заболявания (акне, циреи, дерматит, васкулит, екзема).

В скорошно изследване е установено, че флавоноидите, съдържащи се в него притежават хипотензивно действие, допринасят за забавяне на сърдечната честота. Следователно много е вероятно, той да бъде използван за лечение на различни сърдечносъдови заболявания, включително такива като хипертония. Полезните свойства на растението се обяснява с тяхното съдържание на етерични масла и флавоноиди, танини и етерично масло, съдържащо хамазулен.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив