100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Ползите за здравето от консумацията на Черен орех

02/13/2017
от Екип Булгарикус

Черният орех представлява голямо, широколистно дърво, достигащо височина до 30-40 метра, когато е в зряла възраст. Дървото е възникнало в Северна Индия и в Близкият изток, като по-късно е наричано английкси орех. То е изключително ценно поради, фино зърнестата структора на дърворо и оредховите ядки.


Черният орех, спомага срешу заболявания на дихателните пътища.

Изпозлва се и за лечение на кашлица, астма и бронхит. Притежава свойството да лекува и хроничният бронхит, също така умее и да подобрява съня и апетита.

Може да се употребява и като анти-паразитно лекарство. Някои алтернативни медицински практики вярват, че ракът се причинява от паразити, а екстракта от черен орех цели премахването на над 100 вида паразити от човешкото тяло. Консумацията му е изключително полезна и при хора, които се намират в райони със замърсена вода.

Помага и при лечението на кожни заболявания и инфекции. Хората го използват за лечение на гъбични инфекции, на тения, микоза, както и езема, псориазис, струпеи, сърбеж, варикозни язви и рани от сифилис. Полезен е също срешу паразирни инфекции на кожата и обриви от отровен дъб.

Облекчава симптомите на подагра, ревматизъм и нарушение във функциите на някой жлези и високо кръвно. Ореха умее да стимулира апетита, както и да работи като леко слабително.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив