100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Червената детелина - лек при множество болежки

01/25/2017
от

Червената детелина представлява многогодишен вид, който цъфти с розови до червеникави цветове. Растението е представител на семейство бобови. Листчетатат й са трилистни, а на накои видове детелини, те с езатварят през нощта. Съцветието представлява сферична главичка, обгърната в обвивка. Във всяка чашка има по десет жилки. Плодчетата на растението са във формата на боб. Цъфтежът на растението започва през април и проодължава чак до октомври. Височината на стълбата достига от 10 до 50 см.

Ползите от Капсулите Червена детелина могат да се забележат при безплодие, менопауза, за отслабване, спомагане на функцията на черният дроб, както и при миома, акне и кашлица.


Антиоксидантните качества на билката обясняват препоръчването й при онкологичните заболявания. Много медици препоръчват растението като профилактична антиракова терапия.

Терапевтичното влияние на билката е установено и при състояния като артрит, подагра, ревматизъм, грипни инфекции, чернодробни и жлъчни проблеми, заболявания на очите, на кожата. Препоръчва се консумацията й също така при заболявания на храносммилателния тракт, бъбреците и ставите.

Чудотворната билка е подходяща и за възстановяването на жизнените жлези, особено след тежка инфекция и извършването на хирургична манипулация. В рехабилитационният период билката възстановява физическият баланс, като спомаага жизнените функции и повишава апетита.

Червената детелина притежава и умението да възвръща жизнеността на кожата, като й помага да се възстанови и да запази жизнеността си възможно най-дълго.

Хранителната добавка би могла да помогне и при вагинални раздразнения, инфекции, хепатит, нарушено храносмилане, бронхиални възпаления и гъбични заболявания.

Благодарение на очислителното си действие билката се препоръчва и при режим на детоксикация и отслабване. Мощният й ефект освен, че спомага в изхвърлянето на токсините от организма, умее и да ускорява метаболитната дейност. Капсулите Червена детелина се препоръчват и в борбата с нормализирането на холестерола.

Билката е изключително полезна и за дамите, тъй като притежава свойството да регулира дейността на хормоните, което е от значение за овладяването на симптоматиката в период преди цикъл, както и по времето на менструация. Нарушението на хормоналните проблеми, често става и причина за безплодие и точно за това, се смята, че билката би била полезна и при този проблем.

Червената детелина притежава умението да отпуска и релаксита сетивата, заради което се препоръчва като средтсво за облекчаване на главоболието, дори и на депресията.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив