100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Чобанка-лечение и ползи за здравето

04/06/2017
от

Билката чобанка е известна в народната медицина с лечебните си качества против кашлица и раздразнена лигавица на дихателните пътища. Използват се корените на листата на билката.


Спомага също така и за лечение на остър бронхит, бронхиална астма и магарешка кашлица. Чобанка е полезна за тези заболявания, защото от една страна умее да стопир кашлицата, а от друга успокоява раздразнената лигавица на дихателните органи.

Растението се характеризира с антиспазмено, диуретично, противоастматично и омекчаващо действие, като същевременно с това потушава успешно и възпаленията. Освен против болести на дихателната система Капсулите Чобанка действат благоприятно при главоболие и мигрена. При редовна употреба намаляват мигренозните пристъпи.

Екстрактът от билката помаха много при малокръвие, епилепсия, безапетитие, тежест, подуване на стомаха и виене на свят. Благодарение на антисептичният ефект, билката действа благоприятно на различни рани, изгаряния, абцеси и болезнени циреи. Растението се изпозлва много често и за лечение на спазми в корема и червата, при задух и треска, тъй като има силно потогонно действие.

Бременни и кърмещи жени не бива да употребяват това растение.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив