100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Новото чудо - Гарциния Камбоджа

01/23/2017
от

Какво представлява Хранителната добавка Гарциния Камбоджа?


Гарциния е тропическо растение, което в естествен вид вирее на островите на Индонезия. Растението е познато още и с местните имена Малабар тамаринд, индийска ягода и горчива кола. В момента Гарциния Камбоджа се отглежда в цяла Югоизточна Азиа и части от Африка.

Най-използван от растението е плодът, които на външен вид прилича на малки тиквички. Вкусът му обикновено е кисел. В аюрведическата медицина е смята, че растението притежава свойството да подобрява храносмилането и да спомага стомашните проблеми.

Капсулите Гарциния Камбоджа на фармацевтична компания „Булгарикус“ са изготвени по уникална формула, с 100% чист екстракт от растението. Производителите от фармацевтичната копмания ни предлагат един лесен и удобен вариант за редовният прием на хранителната добавка-под формата на капсули.

Как работи Гарциния Камбоджа?

Употребата на растението се свърза главно с горенето на мазнини. Полезните свойства на Гарциния Камбоджа се свързват и блокирането на ензима цитрусовокиселинна лизаза, който е отговорен за формирането на мастни киселини. Процесът се нарича още де ново липогенеза. Това представлява ензимен процес, който превръща приетите от храната въглехидрати в мазнини. Гарциния има още умението да блокира ензимите алфа-амилаза и алфа-гликозидаза, които са отговорни за преработването на въглехидратите.

Също така, е установено, че хранителната добавка понижава отделянето на хормоните инсулин и лептин, тъй като мимикира лептина. Гарциния потиска и някои адипокини като адипсин.

Гарциния Камбоджа е богата още на фенола ксантохумол и някоилко негови изомера. За този фенол се твърди, че има потенциални противоракови свойства. Други концентрирани в растението феноли са гарцинол и камбоджин. Сред микроелементите, най-изобилстващи са минералите калций и калий.

Доказани ползи на Хранителната добавка

Една от ползите от приема на Гарциния е способността на хранителната добавка да намаля апетита. Приема на капсулите след тренировка, заедно сп орция въглехидрати засилва резистенза на гликоген в мускулите. Доказано е и действието на Гарциния върху хотмоните тестостерон и естроген. Гарциния притежава лек диуретичен ефект, като има и редица ползи за функцията на пикочния мехур и бъбреците. Гарциния защитава бъбреците от силен окислителен стрес при висока консумация на захароза, като успешно регулира нивата на уреа и креатинин; Установено е, че прием на гарциния рамките на 12 седмици води до 50% повече изгорени мазнини, в сравнение с пласебо групата.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив