100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Лечебните свойства на билката Глог

03/01/2017
от

Билката е известна с лечебните си свойста още от древни времена. Глогът е бил изпозлван още от нашите предци за лечение на редица заболявания, но най-често е бил употребяван за сърдечна рехабилитация.


За лечение са били изпозлвани всики плодове, цветя и листа на храта, който съдържа много биологично активни вещества.

Билката глог съдържа много вещества, които са включени в регулацията на физеологичните процеси. Сред тях са: сорбитол, фрутктоза, холин, етерични масла, киселина, каротин, както и витамините Б, Е, К и С.

В месестата част на плода на глог е по-голяма аскорбинова киселина от дивата роза. За лечение се използва дори за растителна кора и клони.

Цветовете на растението съдържат кафеена и хлорогенна киселина, етерични асла. Флафоноиди и ацетихолин. Плодът е идеален помощник в борбата със затлъстяването.

Капсулите Глог са известни със свойте свойства, когато се изпозлва при подобряване на работата на сърдечният мускул. Облекчават също така и физическата и умствена умора, подобряват кръвообръщението в мозъчните съдове и намаляват възбудимостта на нервната система.

В народната медицина глогът има своето специално място. Използва се при пациенти с болест на сърцето към нормалният сърдечен ритъм, ЕКГ, като състоянието им видимо се подобрява. Глогът е много полезен също така и при симтоми на безсъние и обща слабост.

Екстрактът от глог е и много полезен при херпес вирус. Може да бъде изпозлван и за задух, замаяност и диария. Облекчава подуване, алергии, ревматизъм, затлъстяване и дори епилепсия. Подобрява снабдяването с кислород на тялото. Отлично средство за лечение на черният дроб и жлъчните пътища.

Глогът е много полезен и при диабет, тъй като регулира нивото на кръвната захар. Полезен е и при артир, като умее и да подобрява паметта. Тъй като съдържа много важни витамини и минерали е подходящ за укрепване на цялостният имунитет.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив