100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Подмладяващото чудо-Готу Кола

02/20/2017
от

Готу Куло придобива популярност в Европа, през 50-те години на миналият век. Това се случва след като станало ясно, че в Мадагаскар били излекувани пациенти, болни от проказа, благодарение на чудотворната билка. То е най-популярно в Индия, Филипините и Китай. Среща се доста често и в Бразилия. Именно в тези страни е популярна и легендата за китаец, употребявал растението и живял до 250 години.


Блгодарение на свойството си да подобряеа паметта и изостря възприятията в Китай билката е наричана стимулатор на мозъка.

Капсулите Готу Кола притежават и свойството да успокояваят и да дават нужната ни релаксация. Според аюрведа, тази билка се смята за духовно растение, тъй като придава по-голяма ясото на мисълта, успокоява емоциите и пречиства кръвта.

В китай дори, се смята за „извор на младостта“. Европейските учени също са стигнали до извода, че растението е храна за мозъка, наричана още „трева на паметта“.

Билката се изпозлва също така и за лечение на черният дроб. Действа положително на заболяванията като цироза и хепатит. Също така облекчава и симптомите на настинка. Помага на човешкият организъм да се пречисти от целулита и във вечната борба със затлъстяването. Смята се, че дори стимулира и потентността.

Също така билката стимулира защитните свойства на организма. Благдоарение на 75-те фитонутриенти, които се намират в съдържанието на растението, включително азиатска киселина, витамините от груа В, които представляват сериозно стимулиране на нервната система.

Успокояващият ефект на готу кола се дължи на тритерпеновите сапонини, които се откриват в състава на растението. Те умеят да стимулират нервните окончания в човешкото тяло, в резултат на освободеният ацетихолин, което в крайна сметка води до релаксация. Билката умее и да премахва токсините, като стимулира производството на жлъченс ок и обмяната на холестерола. Поради наличието на гликозиди в растението, то оказва положителен ефект и върху сърцето при сърдечна недостатъчност.

Наличието на флавоноиди в билката влияе положително на кръвоносната система. Готу кола разширява коронарните артерии на сърцето и насища кръвта с кислород. Сред болестите, при които се препоръчва билката са:

– увреждания на паметта

– инфекция на пикочните пътища

-кожни заболявания (дерматит, радиационни увреждания)

– флебит

-възстановяване след ряждане

– хронична умора

– неврологични и психични разстройства

– атеросклероза

– дистония

– проблеми със сърцето

– разширени вени

– астма

– ревматизъм

– язвена болест

– гастрит

– виене на свят и болки

– кожни лезии, включителни рани, изгаряния, псориазис

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив