100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Гравиола-чудотворно лечебно растение

02/23/2017
от

Гравиола звучи като име на момиче или музикален инструмен, но всъщност е изключително полезно растение за човешкото здраве.

Гравиола представлява дърво растящо в Амазонската джунгла, на територията на Бразилия. Гравиола произхожда от ботаническото семейство Annonaceae, оттам и латинското наименование Annona muricata.От няколко години от растението се интересуват фитотерапетите, които го познават от местните индиянски племена, благодарение на „антидепресивното му действие“.


В кората на гравиолата са откеити алкалоиди, които веднага я превръщат в едно от най-популярните лечебни средства на природата.

Гравиолата има уникалното свойство, унищожавайки селективно раковите клетки, да не уврежда здравите, което я прави уникална по рода си в сравнение с останалите препарати използвани през периода на химиотерапия, които е известно, че вредят на целият човешки организъм. Освен това Капсулите Гравиола предпазват от всякакъв вид инфекции. Те притежават и свойството да подобряват настроението и да дават енергия. Гравиолата действа имуностимулиращо, засилвайки защитните сили на организма.

Полезните свойства на растението са изключително много. То действа тонизиращо и успокояващо на човешкият организъм. Също така повишава настроението, понижава високото кръвно налягане и действа релаксиращо. Сред свойствата на грвиолата са: цитоксичните, хипотензивното, антиконвулсивното, антибактериалното, противогъбичното, като има и сили антипаразитни свойства. Дейста благоприятно и при треска, диария, кашлица, грип, астма и астения.

Гравиолата също така умее да засилва енергията на сърдечните съкращение, да успокоява сърцето и да разширява кръвоносните съдове. Полезна е за сърцетп, още защото умее да регулира сърдечната дейност, като успокоява и сърдечните заболявания.

Действа благоприятно и при симпроми на увеличена простата, безсъние, повишена функция на сърдечната жлеза, болести на отделителната система, задух, атеросклероза, гръдна жаба и сърдечните аритмии.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив