100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Лечебни свойства и действие на Гуарана

02/09/2017
от

Гуарана е пълзащо растение или храст. Растението вирее най-вече във Венецуела и Бразилия, както и в дъждовните гори на Амазония. Листата му са големи, а цветовете образуват струпвания. Плодовете на гуараната са малки, кафяви до ярко червени и съдържат черни семена. Те са много богати на кофеин, над два пъти повече от кафените зърна.


Ефектът от прима на гуарана се дължи основно на съдържащяит се в растението кофин.

Тя е отличен източник на енергия, като освен това в нея се съдържа много повече от ценната съставка, отколкото в кафените зърна. За постигането на маскимален ефект се препоръчва употребата на от 50 до 200 милиграма гуарана дневно.

Билката се прилага за загуба на телесно тегло, увеличаване на издръжливостта при спорт, като и стимулант за намаляване на физическата и психическа умора. Някой хора я прилагат и за лечението на ниско кръвно налягане и при синдром на хронична умора. Също така може да предпазва и от малария и дизентерия. Интересен факт, е че гуараната умее да повишава либидото и да увеличи отделянето на урина.

Друга основна полза на Хранителната добавка "Гуарана" е положителният ефект върху редукцията на теглото.

Подобно на други растения, тя действа като средтсво за потискане на апетита. Едновременно с това притежава и допълнителният ефект за повишаването на изгореното количесто калории. Участа и в шпвишаването на термогенезата. В комбинация с дребна физическа активност е установено, че приемът на гуарана е ефективен и здравословен начин за намаляване на телесното тегло.

Един от основните й ефекти е успокояването на стомашните киселини и диария. Счита се, че ефектът на растението се дължи на съдържащите се в него танини.

Благодарение на съдържащият се в нея кофеин, билката умее и да увеличава количеството на отделена урина.

Билката умее и да повлиява положително и на процесите на запомняне. Тя намалява психическата, както и физическата умора и може с успех да се прилага в условия на умствено напрежение.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив