100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Хидрастис-лечебни свойства на билката

02/10/2017
от

Хисрастисът представлява дребно, многогодишно растение, което принадлежи към семейството на Лютиковите. Билката достига до височина до 30 см. Растежът й е изправен, като надземните й части са покрити с власинки. Листата са големи, силно нарязани на от 5 до 7 по-големи и по-малки листни дялове с назъбен листен гръб.


В билковата медицина билката се изпозлва за цялостна защита на организма.

При химио и лечева терапия, еастението може да се включи като помощно средство в лечението на раковото заболяване. Барберинът, който се съдържа в състава на билката може да помогне при лечението на мозъчни тумори, рак на кожата, рак нс устните рак на маточната шийка.

Капсулите "Хидрастис" притежават противвовъзпалително, антибактериално и антитуморно свойство. Също така в растението се съдържат и антиуморно, адстрингентно,антиамебно,антисептично, противогъбично, потогонно, жлъчегонно,и отхрачващосвойство.Може да се изпозлва и като стимулант и лечител на храносмилателната система и жлъчката.

При напревено изследване е установено , че растението свива кръвоносните съдове и стимулира дейността на автономните нерви.

Билката умее да се бори активно със сътоянията на левкопения Умеее да понижава кръвното нялягане и да подобрява състоянието на сърдечно съдовата система. ПОвлиява изключително добре на настинка, грип, вирусни и бактериални инфекции. Укрепва кръвоносната система и подпомага процеса на кръвосъсирване. Използва се успешно и при следродилно или менструално кървене. Влиея положително на хрнаосмилателната система, увеличавайки секрецията и намалявайки възпалението в различните й отдели.

Умее да стимулира функцията на черният дроб и бъбреците и се използва и при възпаление на дихателната система. Умее и са стимулира и други системи като тези на далака, панкреаса, дебелото черво и лимфната система. В направено изследване е установено, че билката участва активно в лечението на алкохолизъм.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив