100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Една от най-полезните билки-Женско Биле

02/14/2017
от

Билката представлява многогодишно, тревисто растение, от семейството на бобовите. Женското биле дсотига до височина 1 метър. Цветовете му са бледо лилави до бледо сини, разположени в съцветие. Растението е известно още като сладък корен и сладник. Билката е най-разпространенав Близкият Изток и Южна Европа.


Отглежда се най-вече заради корена, който се изпозлва за медицински цели.

В корена на Женското биле се съдържа веществото глициризин, което е 50 пъти по-сладко от захарозата и затова се изпозлва в много медицински продукти, за подобряването на вкуса им. Билката се изпозлва още е производството на бонбони и безалкохолни напитки.

Капсулите "Женско Биле" са много полезни за отслабване, дихателни проблеми, храносмилателни и чернодробни заболявания. Помага при възпаления като бронхити, пневмония, ангина, както и на венците. Действа положително при симптоми на туберкозола, екзема, псориазис и други кожни заболявания. Умее да облекчава болките при артрит, менопауза, уголемена простата, пост менструален синдром, алергии, депресии, неврози и други.

Растението има успокояващ ефект върху раздразнените лигавиците и се препоръчва за лечение на ларингит, бронхит, трахеит.

Билката женско биле действа успокояващо и противовъзпалително, Съдържа антиоксиданти, като помаха и за понижаване нивата на „лошия“ холестерол. Не се препоръчва прекалената й консумация от мъже, защото намалява тестостерона. Не бива да се употребява и от жените страдащи от рак на ендометриума, яйчниците и гърдата, заради присъствието на растителни екстрени в нея.

Хората страдащи от очни болести трябва да се консултират с лекар, преди да стартират приема на билката.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив