100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Билката, която прави чудеса-Жълт Кантарион

02/17/2017
от

Жълтият кантарион е тревисто растение, което може да се намери в цяла България.


Старите билкари твърдят, че билките са най-лечебни, когато сме си ги набрали сами. Жълтият кантарион се бере около 24ти юни. Използва се надземната част, като се берат клонките с пъпки и разцъфнали листа. Избягват се листата, които са започнали да увяхват.

Ако се консумира правилно, билката може да направи чудеса за човешкото здраве. Най-общо казано, жълтият кантарион има противовъзпалително, успокояващо, кръвосъсирващо, противомикробно и леко разхлабително дейстие.

Основната съставка на билтата е хиперицин. Той има успокояващо действие и благодарение на хиперицина билката се бори успешно с леко видове на депресии и психични неразположения. Редовната консумация на Капсулите Жълт Кантарион, подобрява цялостно кондицията и настроението на човек, като се справя с постоянната потиснатост, която голяма част от хората изпитват.

Отразява се добре и на хората, които водят напрегнат начин на живот, който често води до изнервяне и стресиране.

Жълтият кантарион помага при язвена болести и гастрит. Също така действа положително и на болест на дванайсетопръсника. Всички стомашни неразположения и болести се повлияват изключително добре от жълтият кантарион. Той притежава свойството да успокоява симптомите и да лекува раните, и възпаленията.

Умее да успокоява неразположенията, предизвикани от киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, Диария. Препоръчва се и при сърдечни проблеми и най-вече при високо кръвно налягане. Редовната консумация на капсулите, подобрява състоянието на сърдечният мускул.

Действа положително и при началните симптоми на настинка и грип. Влияе добре и на болките в гърлото и хремата, като навременната му консумация, може да преодолее тези неразположения.

Благодарение на противомикробното си действие, жълтият кантарион е изключително полезен и при лечение на рани, наранявания и охлузвания. Благоприятното регенерищо действие на билката се отразява добре върху външните наранявания.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив