100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Колеус Форсколий-мощният убиец на мазнини

03/07/2017
от

Растението е кръстено на шведският изследовател Петер Форскал. Колеус Форсколий е член на семейство ментови и се среща по планинските склонове на Непал, Индия и Тайланд.


Известно е, че Колеусът може да понижаа кръвното налягане и да намалява мускулните спазми. От по-детайло проучване на билката става ясно, че в нея се съдържа активно вещество от групата на дитерпените. Това е форсколинът, който е отговорен за повечето благорпиятни ефекти на билката.

В продължение на над 3000 години билката е третирана не само за понижаване на кръвното налягане, но и за сърдечна недостатъчност, респираторни проблеми и конвулсии.

Някои от здравните ползи, които носи билката са: повишава разграждането на мазнини с едновременно запазване на мускулната маса, повлиява атмат, действа като положителна терапия при глаукома, поддържа сърдечната функциоя при сърдечна недостатъчност.

Действие на Капсулите Колеус Форсколий в организма

Подобно на някои растения, които се използват за лечение на астма, форсколинът увеличава нивата на съединение с основни функции в тялото – цикличния аденозин монофосфат.

С покачване концентрацията на това съединение се обясняват неговите действия:

Липолитични, които увеличават разграждането на триглицеридите в мастни клетки.

Бронходилаторни, които имат фунцкията да стабилизират мастоцитните и базофилни клетки, като намалява освобождаването на хистамин-медиатор, водещ до видимата изява на тялото в редица алергични процеси.

Намаляване на вътрешноочното налягане при глаукома.

Интропни-увеличават силата , с която се съкращават сърдечните мускулни клетки.

Антитромбоцитни, които притежават способността да разреждат кръвта, което от своя страна е профилактика на инфаркти и инсулти.

Водоизолаторни, които подобряват кръвоснабдението, като разширяварт кръвоносните съдове.

Установено е, че при употребата на Колеус Форсколий се увеличава здравината на костите.

Заключението е, че този продукт може да бъде използван за поддържане на мускулна маса с едновременно намаляване на мастната тъкан.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив