100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Чудото, лекуващо множество заболявания-Куркума

01/11/2017
от

Екзотичната подправка Куркума нашумя изключително много през последните години благодарение на полезните си свойства.


Растението е компонен в лечението на много страдания. Куркуминут, който се съдържа в него е мощен антиоксидант и компонент с антиейдж, противовъзпалителен и антисептичен ефект.

Капсулите Куркума са полезни за здравето на първо място, заради противовъзпалителното си действие. Те действат успешно и при проблеми с жлъчката и храносмилателните разстройства. Притежават качеството да успокояват чревната перисталтика и прекомерното образуване на газове в червата. Могат да съдействат и за балансиране на храносмилането и по-доброто усвояване на хранителните компоненти.

Доста оживено се коментира и това, че куркумата може да лекува артрит и рак. Доказано е и положителното въздействие на терапия с растениято при лечение на остеоартрит. Постига се овладяване на болката, благодарение на противовъзпалителният ефект, както и спадане на характерните отоци.

Относно лечението на рака с куркума мненията са изключително противоречиви. В последно време обаче, все повече се говори за това как може да се предотврати рака на гърдата благодарение на консумацията на куркума.

Благодарение на антиоксидантния си ефект, растението категорично ограничава въздействието на свободните радикали, което предпазва клетъчните мембрани от увреждания, удължава живота на клетките и забавя процесите на стареене и смърт. Това въздействие е изключително важно при онкологичните заболявания, защото постига ограничаване на растежа на туморите.

Капсулите Куркума са много полезни и при различните кожни заболявания, свързани с инфекции от всякакъв тип.

Тя е добър избор за лечение на различен тип обриви, отоци, подувания, акне, очни възпаления и много други, благодарение на антисептичните си свойства и противогъбичният ефект, който притежава.

Куркумата може да ви помогне и в борбата с излишните килограми. Именно това е едно от древните приложения на растението. Съдържащите се в него полифеноли съдействат за ускореното разграждане на мазнините в тялото, предотвратяват тяхното отлагане и активират мастните депа за енергийна трансформация.

Чрез Капсулите Куркума може да контролирате и нивата на холестерола и кръвната захар. Точно контролирането на нивата на кръвната захар е и едно от най-доказаните свойства на куркуминът, който се съдържа в нея. Куркуминът притежава способността да балансира инсулиновата резистентност и при продължителна употреба играе решаваща роля в противодиабетната профилактика.

При пациентите, страдащи от диабет от втори тип, чувствително се подобрява състоянието на малките кръвоносни съдове и се забавя прогресията на страдането.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив