100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Благоприятното влияние на Магарешкият Бодил

01/19/2017
от

Какво представлява Магарешкият Бодил

Магарешкият бодил (трън) е двугодишно тревисто бодливо растение от семейството на Сложноцетните. Коренът на растението е вретеновиден и месест. Стъблото му е сивовлакнесто и изправено. Листата му са последователни, продълговати, приседнали и бодливи. Времето на цъфтене на Магарешкият трън е най-вече от юни до септември. Билката се счита за едно от съкровищата в природната аптека. Хранителната добавка Магарешкият бодил притежава безброй полезни, лечебни качества, макар, че не лечебните свойства на растението, не са толкова познати на населението.


Ползи от Капсулите Магарешки Бодил

Растението Магарешки бодил или трън, е широко използвано в народната медицина. То се препоръчва като лек за проблеми с простата, потентността, хемероиди, кожни обриви, лишеи. Против кашлица, задух, скрофулоза, слабо сърце, злокачествени рани и много други. Хранителната добавка е изключително подходяща за лечение на камъни в бъбреците, както и за лечение на жлъчно-каменни заболявания. Растението помага също така и при лечение на язва. Притежава свойството да повиши тонуса на гладката мускулатура, както притежава и адтрингентно действие, което се дължи на съдържащите се в него дъбилни вещества. За стимулиране на мъжката сила от незапомнени времена се препоръчва консумацията на Магарешки Бодил. Растението има силата и да подсилва еластичността на артериите.

Най-доброто средство на народната медицина за прочистване на кръвта е именно Магарешкият Бодил. Почистването на кръвта ни е изключително важно тъй като това ни гарантира не само добра кондиция и тонус, но и намалява до минимум риска от развитие на сериозни заболявания на различните системи.

Хранителната добавка Магарешки бодил спомага също така и за здравето на човешкият мозък. Растението предпазва нервните клетки и може да окаже благоприятен ефект при множествена склероза и Паркинсон. Изследвания са показали, че съставките съдържащи се в билката потискат формирането на бета-протеин, като по този начин предпазва от Алцхаймер.

Консумацията на Магарешки бодил спомага за здравето на сърцето. Благодарение на това, че растението умее да понижава нивата на холестерола, се понижава и риска от атеросклероза. Освен това съставките, които се съдържат в него намаляват високото кръвно налягане.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив