100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Очанка-билката за добро зрение

01/24/2017
от

За профилактика на доброто зрение, както и за различните очни проблеми решението са Капсулите „Очанка“.


Други имена, с които билката е известна са Еуфразия официналис, полска очанка, червена очака. Билката е диво растение с произход от Европа. Името на билката произлиза от изпозлването й като традиционно народно лекасртво от знахарите при очни заболявания.

Очанката представлява едногодишно тревисто растение с право или разклонено, мъхато стъбло. Цветовете са бели или бледорозови с лилави линии и жълто петно на долната устна, разположена в пазвите на листата. Чашката на растението е сраснала с четирилистно сраснало венче и четири тичинки. Плодът е космата, двуразделна кутийка с много семена.

За лечебните свойства на това растение се споменава още през Средновековието, като се предполага, че идеята за неговите качества дошла от лилавите ивици на венчелистчетата, които приличат на зачервени очи. Тогава монасите отглеждали лековитото растение в своите билкови градини.

Ако имате проблеми с очите или просто искате да си направите профилактика за по-добро зрение може да се доверите на тази билка. В народната медицина, тя се счита за една от най-ефективните при лечението на различните очни проблеми. Очанката се прилага още при лечение на дегенеративни процеси на очната мембрана.

Благодарение на витамините А, С и В, които се съдържат в голямо количество с билката, тя е изключително полезна за зрението на хората в по-напреднала възраст.

Натуралните Капсули „Очанка“ на фирма "Булгарикус" , които са изработени по уникална и натурална формула със 100% чист екстрат от билката биха ви помогнали и за облекчаването на болката. Благодарение на противовъзпалителните си свойства билката лекува и очни заболяванния като конюнктивит и блефарит. Тя притежава и уменията да лекува възпаленията на сълзните канали, повишената уморяемост на очите, петната по роговицата, катаракта, както и ечемик на миглите.

Освен при проблеми свързани с очите билката е полезни и при храносмилателни проблеми, алергии, бронхит, липса на апетит, гастрит и жълтеница.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив