100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Божествената Пасифлора

02/15/2017
от

Билката пасифлора е един от най-известните афродизиаци.


Тя представлява лиана на дърво, което дсотига до 10м. дължина. Самото заглавие на цветето Пасифлора означава страстно цвете. Билката расте в субтропическите райони, в Южна Африка и Северна Америка.

В химичният състав на пасифлората се отркиват 3 основни химикали гликозиди, алкоиди и флановоноиди. Основният флановоноид в нея е хризин, който придава успокояващото действие на билката.

Пасифлората е много полезна като средство за успокояване, но същевременно умее и да тонизира сърцето, премахва спазмите по време на болки и е силен афродизиак. Екстрактът от пасифлорае изключително ефективен за потискане на кашлицата подобно на действието на кодеина, които се съдържа в повечето сиропи за кашлица. Също така има и данни, че Капсулите Пасифлора, действат и за свалянето на високото кръвно налягане. Друго ценно свойство на билката е действието и като афродизиал, което подобрява фертилността.

Доказано е и действието й като аналгетик. За лечебни цели пасифлората се прилага и при безспокойство, безсъние, ххистерия ускорен пулс, мускулни и ставни проблеми. Спомага и при кашлица, менопауза, високо кръвно налягане, алкохолизъм, астма. Дейста също като афродизиак и при различните болки, както и за главоболие.

Успокояващите й свойства спомагат за предпазване от тревожност и са много полезни при състояния като затруднено дишане, високо кръвно налягане, мускулни крампи, където тревожноста е един от главните виновници.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив