100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Розмарин-Божествена билка за тялото и ума

03/24/2017
от

Розмринът е многогодишно тревисто растение, с дървенисто стъбло и миризливи вечнозелени листа. Член на семейството на ментата и мащерка-Устноцветни, което включва и много други билки и подправки.


Расте в различни форми, от изправен до пълзящ. Изправените форми достигат до 1.5 см на височина, рядко до 2м. Листата му са вечнозелени, 2-4 см дълги и 2,5 мм широки, зелени отгоре и жели отдолу с гъсти власинки. Цветовете са различни на свят-бели, розови, морави и сини.Името на билката идва от латинскито „rosmarinus", което означава “морска роса“, като според някои името произлиза от друго, по-старо име. Ромаринът се среща в района на Средиземноморието.

В лечебните съставки на Капсулите Розмарин влизат множество вещества като еретични масла, тритерпинови киселини, танини, горчиви вещества, флавоноиди и др.

Хранителната добавка може да се изпозлва, както за цялостното укрепване на организма, така и за възбуждане на апетита и пикочогонно. Билката розмарин има изключително тонизиращо и ободряващо въздействие. При натрупан стрес и физическа умора, употребата на капсулите е иделен тонизатор, който ще ви върне чувството за лекота. Освен това, действа и възстановяващо при болнии прекарали наскоро тежко инфекциозно заболяване. Билката има много добре изразено пикочогонно действие. Благодарение на свойството си да възбужда секрецията на стомашните жлези, билката умее и значително да подобрява храносмилането. Има и данни затова, че притежава ясно изразено противохерпесно действие.Благодарение на розмарина може да помогнете на бавнозаздравяващите рани да заздравяет по-бързо. Розмарина умее да стимулира функцията на жлъчката и нейната секреция. При простуди и групни състояния, също се препоръчва редовната консумация на Хранителната добавка Розмарин. Билката е полезна и за най-различни гинекологични заболявания, като бяло течение и тн.. Благодатение на билката, неприятните женски проблеми и техните симптоми, бавно и сигурно ще изчезнат.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив