100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Чудотворните ползи на Шипката

02/16/2017
от

Шипката представлява храст, които има прави или извири стъбла, които на дължина стигат до 3 мерта и са целите в бодливи шипове, най-често съпровидно извити.


Понякога цветоносните стъбла са без бодли. Храстът цъфти с цели или розови цветове. Образуваните след това плодчета представляват едносеменни, приличащи на орехчета, които са затворени в месесто цветно легло. След време цветното легло се разраства, достигайки яйцевидна форма и се образува самият плод на шипка. Цветовете се развиват през месеците май и юни, докато плодовете зрят през есента.

Доказано и ефективно шипката помага при различни заболявания като анемия, скробут, здрави бъбреци и чист черен дроб.

Още от вечни времена билката е позната и изпозлвана за лечение на различни заболявания. И до ден днешен билката е позната с богатото си витаминозно съдържание и поелзни свойства за човешкият организъм и е неотменна част от здравословният начин на живот.

Капсулите Шипка с чудесно средство за лечение на анемия,к скробут, подобряване на обмянава на веществата, както и при чернодробни и бъбрчни заболявания. Билката е и верен помощник при лечението на простуда и грип.

Преди години шипката е изпозлвана и за лечение на кучешки бяс, като след това се е превърнала в средство за лечение на болестни състояния, известни днес като авитаминози.

От векове плодът е символ на здраве и дълголетие. Той опазва хората от много болести и им помага да се избавят от тях.

При анемия се препоръчва ежедневната употреба на шипка. След един месец може да се усети и положителният ефект на плода.

Шипката е полезна и за малки деца и бебета, като хранителна добавка.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив