100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Шизандра- плод на дълголетието

01/31/2017
от

Шизандра представлява сезнонно увивно растение, което вирее естествено в земите на далечният Изток и по-конректно в горите на Манджурия, руски Приморски и Харавски край.

Най-ценната част на растението са неговите плодове, които са с червен цвят. Те се изпозлват не само за медицински, но и за кулинарки цели.


Плодовете на растението са богати на множество хранителни вещества. Най- ценни в медицината са ствоствата лигнаните. Счита се, че концентрацията на лигнани в плодовете може да достигне до 19-20%. Двата най-концентрирани лигнана в плодовете са шизандрин и гомисин А. Други мощни лигнани в шизандра са шизандрол А, шизантерин А, терпинен и прегомисин.

Също така Капсулите Шизандра са богати на антоцианни, които притежават мощна антиоксиданта и противовъзпалителна активност.

Шизандрата се счита за едн аот 50-ъе най-фундаментални билки. Твърди, се ч тя има умението да спомага функцията на белите дробове, пречиства бъбреците, подобрява водният баланс и утолява жаждата. Също така умее и да регулира засиленото потене.

Руски учени са установили, че билката подобрява нощното зрение и действа като жизнен тоник и регулатор на апетита, жаждата и умората.

Няколко изследвания показват, че билката умее да проявява силна активност срещу агентите на хепатит Б. Приемът й умее и да редуцира концентрацията в кръвта на ензима глутамат-пируват-трансаминаза, при пациентите, болни от хепатит, Високите нива на този ензим са признак на чернодробно увреждане. Доказано е и че притежава свойството да регулира нивата на ензима на хроничният хепатит.

Шизандрата се използва и като и адаптоген и стимулатор на енергията и издръжливостта. Билката притежава свойството да повишава концентрацията, наблюдателността, бързината и точността при стресови задачи.

"Капсулите Шизандра" оказват благорпиятен ефекти и върху човешкото зрение. Умее да подобрява симптомите на късоглкедство при деца, но не е ефективна при прогресивно късогледство.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив