100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Стевия-ползи и лечебни свойства

03/27/2017
от

Стевия е многогодишен нисък храст от семейство Сложноцветни със сдвоени листа и малки бели цветя. Интресно при растението е, че Стевията е 15 пъти по-сладка от захарта.


Стевията съдържа витамини, флавоноиди, пектини, целулоза, минерални соли, растителни липиди, полизахариди и 17 аминокиселини. В състава й се намират още витамини А, D, B, F, токоферол, рутин, ниацин, аскорбинова киселина, и микроелементи от - калий, фосфор, магнезий, калций, селен, силиций, цинк и желязо.

Сладостта на стевията осигурява стевизоиди и дитерпенови гликозиди. Това са вещества, които са градивните елементи за производството на хормони. Капсулите Стевия са задължително условие за понижен имунитет, затлъстяване, диабет, алергии, атеросклероза, хипортония, бъбречни заболявания, както и заболявания на храносмилателният тракт. Употребата на хранителната добавка ще спомогне не само за лечението, но и за превенцията срещу тези болести. Билката предпазва също така от развитието на рак, кариес, третира млечица, екзема, дерматит. Това скромно растение, не случайно се нарича медицината на 21 век. Билката се препоръчва и за профилактика на различни простудни заболявания, като притежава също така и силно антимикробно действие. Бактерицидните свойства на билката се използват за инибиране на растежа на бактерии в устната кухина, повърхностно заздравяване на рани, като може да предотврати и появата на белези. И все пак, това лечебно растение нормализира работата на всички системи на организма: тя помага да се отървете от токсините, понижава кръвната захар и лошия холестерол в кръвта, стабилизира кръвното налягане, укрепва имунната система, възстановява метаболизма на липиди, протеини и въглехидрати, подобряване на храносмилането, забавя процеса на стареене, укрепва кръвоносните съдове.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив