100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Какво представляват Капсулите „Трибулус“ и какви са ползите от консумацията им

01/10/2017
от Екип Булгарикус

Какво предсталялат Капсулите "Трибулус"?

Трибулус помога за вашето общо здраве, тонус и сила

Трибулус терестис е едногодишно растения, което е известно в българската медицина като „Бабини зъби“, в някои части на света го наричат котешка глава, билкова глава, дяволски тръни и т.н. Билката се среща най-често в Южна Европа, части от Западна Азия и в Китай. У нас Трибулусът може да се намери в Южна България и по родното Черноморие.

Трибулсът се е използвал още преди много години в аюрведическата медицина, като лекарство при сексуална дисфункция и при заболявания на пикочните пътища. Гърците са използвали растението като диуретик.

Растението е богато на сапонини, които са производни метаболитни вещества в растенията. Сапонините в трибулус са базирани на стероидния скелет и затова ги наричат стероидни сапонини.

Какви са ползите на Трибулус за нашият организъм?

Има изключтелно много противоречиви данни относно механизмът на действие на билката. Все пак учените обвързват неговият положителен ефект най- вече върху хормоните. При мъжете, Трибулусът увеличава лутенизиращият хормон в тестисите, от който се образува тестостерон, а при жените регулира половите им хормони.

Трибулусът може да бъде използван за множество от проблемите свързани с човешкият организъм. Например той е много добро билково болкоуспокояващо. Установено е , че консумацията му може да успокои болките при стомашна язва.Билката може да повиши либидото както и да увеличи количеството и качеството на семенната течност. Полезните свойства, които тези чудотворни капсули могат да ни донесат обаче, не свършват до тук. Консумацията на Трибулс спомага още за понижаване на кръвното налягане, защитава тъканите и детоксикацията на черният дроб, подобрява уринарният приток.

Приемането на Трибулус увеличава размера на тестисите и количеството семенна течност. Трибулус притежава и защитен ефект върху тестисите при интоксикация с кадмий. Подобрява ерекцията, поради повишаване на кръвното налягане в областта на половия орган.Също така билката ще успее и да подобри мускулната маса и издръжливостта на тялото, да понижи холестерола, да помогне при задържането на течности в организма.

Друго от полезните свойства на тази билка са силните и анти-бактериални и анти-гъбични свойства.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив