100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Епимедиум-билката за сексуално щастие

04/03/2017
от

Епимедиум не е коренно растение, а цял род цъфтящи растения, които включват над 50 различни вида. Повечето от видовете са разпротранени в Китай и други държави в Източна Азия. Някои от видовете са листопадни растения, а други са вечнозелени, но всички те са многогодишни.


Отделните видове се различават по стълблото и цветовете, а и не всички съдържат активните съставки, на които се дължат ползите на епимедиума. Счита се, че около 15 вида епимедиум могат да се изпозлват за медициснки цели.

Най-ценната част на растението са листата, тъй като именно там се съдържа активното вещество икариин. Икариинът е вид флавоноид и по-точно флавонол гликозид. Като вещество е дериват на растителния стерол кампферол. Икариинът са съдържа в повечето видове епимедиум, но се открива още и в някои видове берберин. Икариин не се съдържа в други видове храни или билки.

Други активни състакви в епимедиумът(разгонен козел) са флавоноидите епимедин А, В, Ц, кампеферол, сагиразин А, В, С, както и няколко вида лигнани. Концентрацията на кверцетин също в висока.

Повечето специалисти твърдят, че почти всички положителни ефекти на епимедиума се дължат на активното вещество икариин, което работи чрезс няколко механизма в тялото.

На първо място икариинът, които се намира в Капсулите „Епимедиум“ потиска действието на ензима фосфодиестреза тип 5, който влияе върху цикличният монофорфат в кръвоносните съдове, които снабдяват мъжкият полов орган с кръв. Механизмър на действие е същият като на хапчетата за стимулиране на ерекцията.

Веществото икариин влияе и върху нивата на биоактивен азорен оксид, а множество учени смятат, че имитира ефекта на тестостерона върху тялото. Като вещество още икариинът има още антоксидантен и неврозащитен ефект, както умее и да въздейства и върху цитокила ядрен фактор капа-В, но повечето от тези ефекти са потвърдени в ин витро изследвания, а нв върху изследвания на пациенти.

Няколко изследвания стигат до извода, че икариинът е много чувствителен в стомашна среда и е уязвим към ензимите, като едва 12% от него се усвояват при силна ензимна активност. Установено е, че усвояването се засилва при прием на гладно с повече течности или при съчетание със съставки, които потискат активността на ензима лактаза.

Полуживотът на икариин в организма при перорален прием варира между 9 и 11 часа, което предполага, че трябва да се приема поне две пъти дневно, на интервали от 12 часа.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив