100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Как да изчистим организма си от вредните токсини?

04/16/2019
от Екип Булгарикус

В наши дни, вредните вещества са навсякъде около нас – във въздуха, водата, храната, козметичните и битовите продукти и т.н. Лошата новина е, че огромна част от тези вещества са склонни към натрупване в организма, което може да доведе до редица здравословни проблеми. Ето защо, прочистването на тялото е изключително важно за всеки един от нас, независимо на каква възраст сме.

Преди да преминем към решението на проблема, нека разгледаме по-подробно какво представляват самите токсини и какво въздействие имат върху тялото.

Токсините са вредни субстанции, които по един или друг начин навлизат в организма – това може да стане чрез поглъщане с храна или вода, чрез вдишване на замърсен въздух, чрез абсорбация през кожата и т.н. Токсините са основно 2 вида: естествено срещащи се в природата и изкуствено създадени от човека. Човешкият организъм има естествени защити срещу тези вредни вещества, но проблемът е, че еволюцията не ни е подготвила за изкуствените субстанции, които задръстват телата ни.

Много хора не се замислят за това, което се случва в телата им. Приели сме здравето си за даденост и често започваме истински да го ценим и пазим едва когато то е пострадало. Важно е да обръщаме внимание на знаците, които тялото ни дава и да не ги пренебрегваме. Основните признаци за натрупване на твърде много токсини в организма са: подуване на корема, газове, чувство на умора и отпадналост, болки в мускулите и в ставите, главоболие, повдигане, кожни проблеми, чести промени в настроението и т.н. Разбира се, не е задължително тези симптоми да посочват прекалено натрупване на токсини в организма, но ако дискомфортът продължава прекалено дълго и няма друга видима причина, е добре да се замислите какъв начин на живот водите и какво бихте могли да промените за да се чувствате по-добре.

А сега, нека приминем директно на въпроса – Детоксикацията – какво предствлява тя и как да задействаме процесите на пречистване в организма? Детоксикацията е процес на изхвърляне на вредните субстанции от тялото. Както споменахме по-горе, човешкото тяло знае как де се прочисти само – дайте му правилната храна и вода, достатъчно сън и движение и то ще свърши цялата работа. Проблемът обаче идва, когато тези токсини имат изкуствен произход и се приемат Всеки Ден. Това води до опасни натрупвания на вредни вещества и до редица здравословни проблеми.


Първото и основно нещо което трябва да направите, за да започнете процеса на прочистване на тялото си, е да приемате достатъчно течности и разнообразна храна. Под течности разбирайте чиста вода, а не газирани напитки, пълни със захар и оцветители, не „пресни“ сокове от кутии и не млека от магазина пълни с хормони и химикали. Средно, един възрстен човек трябва да приема между 1.5 и 2л течности на ден. Храната също е от значение – стремете се да хапвате пресни плодове и зеленчуци с всяко хранене, ако са домашно отгледани – още по-добре!

Физическата активност също е от голямо значение за организма. Движението помага за раздвижване на кръвта и за изкарване на токсините чрез потта. Дори просто една половинчасова разходка на открито може да бъде от голяма полза за тялото.

Освен всички изброени стратегии за подпомагане на организма, можете да опитате и с използване на хранителни добавки, като нашите формули на Bulgaricus. Благодарение на чистите си и натурални съставки, тези продукти допълнително стимулират прочистването на тялото. Някои от предпочитаните продукти за детоксикация са капсулите Акай Бери, Зелено Кафе, Куркума, Пчелен Прашец, Зелен Чай и Магарешки Бодил. Комбинирани с достатъчен прием на течности и със здравословно хранене, тези формули на Bulgaricus ще ви помогнат да се отървете бързо и лесно от вреднте вещества за да се чувствате здрави, силни и щастливи. Разгледайте нашите продукти за детоксикация ТУК.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив