100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

Какво представляват Соевите Изофлавони

11/21/2018
от Екип Булгарикус

Соевите зърна са вид бобово растение, превърнало се в една от най-консумираните храни по света. Те са изключително полезни за човешкото здраве и са лесни за култивиране.

Соята се използва като храна, която осигурява растителен протеин. Намира приложение и в медицината, като си прилага при висок холестерол, високо кръвно налягане, за профилактика на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Също така се използва и при захарен диабет от втори тип. Има данни за приложение на соя и при различни злокачествени заболявания – рак на белите дробове, ендометриален карцином, простатен и тиреоиден карцином.

Зърната на соята съдържат протеин, изофлавони и фибри, които допринасят за полезните ѝ ефекти върху здравето на човека. Тя е още източник и на лецитин и други фосфолипиди.

Изофлавоните в соята не случайно се наричат фитоестрогени, тъй като попаднали в организма, те играят роля, подобна на тази на ендогенните естрогени (произвеждани в тялото).

Според клинични проучвания, приемът на фитоестрогени от соя могат да облекчат симптомите, дължащи се на понижените нива на женски полови хормони, след настъпване на менопауза.

Много жени наблюдават отслабване на горещите вълни и понижаване на раздразнителността и честата смяна в настроението. По същия начин, приемът на соя може да облекчи и симптомите, свързани с предменструалния синдром, сред които водещи са напрежението в млечните жлези и чувството на подуване.

Японски учени доказват, че изофлавоните помагат и за заздравяване на костната система. Факт е, че естрогенът води до увеличаване на костната плътност и заздравяване на костите.

Ако на младини не сте приемали достатъчно калций, , вземайте соеви изофлавони. Те ще заздравят костите ви и ще ви предпазят от опасната остеопороза”, призовава специалистът. Редовният прием на изофлавони увеличава костната минерална плътност на цялото тяло и по този начин ще се предпазите от опасни счупвания.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив