100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

​Лечебните свойства на Репея

04/04/2017
от

Репеят е роден в източното полукълбо, но по-късно е разнесен из целият свят. Това бодливо растение се познава по неговите красиви лилави цветя и широките му кръгли листа. Билката е била изпозлвана е традиционните народни лекасрства още от древни времена. Репеят безспорно е най-известен с благотворното си влияние върху кожата, като освен това пртежава и редица други лечебни свойства.


Капсулите Репей влияят благотворно на косата, кожата и ноктите. Тов се дължи на факта, че репеят стимулира регенерцията на клетките в епидермиса и укрепва самата съединителна тъкан, Именно затова той е естествен лек за дерматологични нарушения. Също така, билката притежава и антиокидантни свойства, като елиминира свободните радикали в клетките. Антибактриалните и противовъзпалителните му свойства позволяват да бъде използван като безопастно, естествено средство за разнообразни кожни заболявания, включително екзема и псориазис. При грижата за косата репеят спомага за успокояването на сърбежа по скална, контролира пърхота и регулира производството на себум, което води до по-здрава коса и скалп. Екстрактът от репей може да се използва и при косопад. Хранителната добавка Репей, притежава уникалното свойство да пречиства кръвта. Билката е един от най-мощните природни пречистватели на кръвта. Умее да пази кръвта свободна от токсините и свободните радикали. Намалява т.нар. лепкавост на тромбоцитите. Стимулира отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества.

Умее да понижава нивото на холестерола. Има силно потогонно действие. Репеят подпомага и храносмилателната система. Като детоксикиращо и преичстващо средтсво, билката е отличен източник на несъдържащи скорбяла полизахариди, включително и инсулин и клей. Тези съставки подпомагат храносмиланто и изчистването на токсините. Освен това действат и като леки лаксативи. Това от своя страна спомага за облекчаване при запек. Билката спомага и за доброто функциониране на бъбреците, благодарение на качеството си на детоксикатор, гарантира, че нежеланите химикали и токсини се изчистват от бъбреците. Спомага за пречистване на камъни от бъбреците, както и при бъбречна недостатъчност. Множество проучвания показват, че поддържането на захарта в организма под контрол е от съществено значение. Именно тук се крие още една положителна съставка на билката. Репеят може да балансира кръвната захар и да я държи под контрол.

Освен това Репеят помага и при отслабване, благодарение на това, че подпомага чрез потта да се изхвърлят токсичните вещества, които иначе натоварват правилната обмяна на веществата. По този начин организмът моцже да се освободи от натрупаните отрови и да възвърне здравословните си килограми.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив