100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Мента-полезно растение с отличен аромат и вкус

04/07/2017
от

Знаете ли, че една пета от населението страда от здравословен проблем, който може да се излекува с приема на мента.


Ментовите листа са богати на мощни антиоксиданти под формата на някои важни витамини като витамин А, витамин B-6, витамин С, витамин Е, витамин К, бета каротин, фолиева киселина и рибофлавин.

Полезните минерали, съдържащи се в ментата са калций, желязо, калий, магнезий и манган.

Ментата спомага да се преодолее синдромът на нервният стомах. Чрез активиране на антибилковия канал в дебелото черво и успокояване на възпалителните процеси в храносмилателната система и болките в нея, ментата действа да оздравее стомахът.От столетия растението се изпозлва за успокояване на стомаха, но доскоро не се знаеше за какви други здравословни проблеми е полезна ментата.

Оказва се, че екстрактът от мента е полезен и при главоболие и гадене. Приемането на мента преди ядене помага за подобряването на храносмилането и за диспепсия на стомаха. Освен това билката умее и да активира склюнчестите жлези като по този начин спомага работата на стомаха.

Освен това Капсулите „Мента“ понижават кръвното налягане благодарение на наличието на калий, който спомага за понижаване на кръвното и регулиране на честотата на пулса. Ментата умее да лекува всякакъв вид болки, като болки в мускулите, главоболие и болки в корема.

Благодарение на екстрактът от мента може да се преборите с така неприятнат депресия.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив