100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Полезни свойства на Литиев оротат

11/12/2018
от Екип Булгарикус

Литиевият оротат е вещество, което се използва за повлияване на различни състояния. То се усвоява лесно от организма, като го подхранва на клетъчно ниво. В алтернативната медицина, Литиевият оротат се използва като алтернатива на лития – вещество за лекуване на психически проблеми. Това се дължи на неговата способност да стимулира секрецията на невротрансмитери, които са от съществено значение за регулирането на настроенията.

Потенциалните полезни свойства на Литиев оротат при хора с биполярно разстройство са добре проучени. Според Джеймс Кокзис (професор по психиатрия към Медицинския колеж Корнел), това вещество стабилизира мембраните и има подхранващ ефект върху дейността на мозъка.

При здрави възрастни, полезните свойства на литиевия оротат включват неврозащитни ефекти с многобройни механизми на действие. Един от неврозащитните механизми е чрез инхибиране на протеините, които увреждат нервните клетки. Другият ефект е чрез премахване на токсични химикали и вредни метали от мозъка, които могат да доведат до негативни промени.

Според някои проучвания, това вещество може да помогне на силно депресирани хора да се справят със самоубийствените мисли. Изследванията показват, че пациентите които употребяват литиев оротат показват по-ниска склонност към самоубийства.

Освен това, хранителните добавки с литиев оротат успокояват болка и други симптоми свързани с мигрена и главоболие. Литиевият оротат може също да подобри броя на белите кръвни телца при пациенти с автоимунни заболявания, намалява симптомите при алкохолизъм и премахва болката при клъстерно главоболие.

Нашата формула е направена с изцяло чист Литиев оротат, като всяка капсула съдържа 100мг от веществото. Продуктът се усвоява лесно от организма и не предизвиква странични ефекти. Добре е да се консултирате с доктор ако страдате от психично заболяване и желаете да приемате Литиев оротат.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив