100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

Телефон за поръчка

0897 748 954 (Без допълнителни импулси)

​Ползите от приема на Ацерола

03/20/2017
от

Растението Ацерола представлява малко храстовидно дърво, с малки червени плодове, наподобяващи на череши. Расте в Южна Америка, Бразилия и Ямайка. В Бразилия, сокът от билката е толкова популярен, колкото портокаловият сок в Северна Америка.


Билката се използва като антивъзпалително средтсво , като подпомага сърцеро и притежава свойството да лекува рани. Използва се като хранителна добавка при лечение на диабет, високи нива на холестерол, проблеми с черният дроб, ревматизъм и други.

В сравнение с портокалите, ацеролата има по-висока концентрация на Витамин С, като доставя два пъти повече магнезий, калий и витамин В5. Капсулите Ацерола, съдържат също така витамин А, втамин В3, рибоглавин и други.

Според някой изследвания ацеролата има антигъбични свойства. Заради съдържанието на Витамин С и антиоксидантните й свойства екстрактът от ацерола се изпозлва в козметичните кремове против стареене. Ацеролата съдържа и минелрални соли, които са полезни за уморената и стресирана кожа.

Капсулите Ацерола са изключително поради множество лечебни причини. Вижте и някои от тях:

1.Има кръвоспиращо, антигъбично и антиоксидантно действие.

2.Поради високото си съдържание на витамимн С билкатас е употребява основно за лечение на настинки и грипове, грижа за кожата, против бръчки, като здравословник и за тонизиране на сърцето.

Единственият страничен ефект на ацеролата е, че благодарение на високите нива на витамин С, които се съдържат в билката би могла да бъде предизвикана диария.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив