100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Мелатонин 60 капсули

19.99 лв
 
040
В наличност
 

В Наличност
  • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки
За поръчки по телефона: 0897 748 954

Описание

Мелатонин на Bulgaricus е един чудесен продукт, който предлага комплекс от мелатонин, калций и витамин В6. Ако имате проблеми със съня и чувствате дисбаланс в организма си, този продукт гарантирано ще Ви помогне да се справите с това.

Мелатонин се образува от епифизата разположена дълбоко под полукълбата на главният мозък. Процеса на синтез на мелатонина зависи степента на осветеност и се образува под влиянието на ферменти, активността на които зависи от осветеността. Мелатонина влиза в кръвоносната система и се разпространява по целият организъм за няколко часа и действително изпълнява регулаторни функции. Мелатонинът се появява в кръвта само нощем и изчезва денем. Мелатонинът е постоянно променящ се хормон, който се секретира в различно количество през деня и вечерта, като по този начин играе важна роля в ритъма бодрост-сън на организма. Това вещество има силни антиоксидантни свойства, като подпомага за унищожаването на вредните радикали в организма. Практиката показва, че приемът на мелатонин скъсява времето на заспиване и удължава общото време на сън.Това му свойство е довело до названието му "хормон на младостта", тъй като мелатонинът подпомага съня и подобрява неговите качества. А както е известно сънят е този, който помага на организма да се възстанови след уморителен ден и е доказано, че: "Сънят е здраве!".По този начин, той успява да настрои правилно вътрешния ни биологичен часовник. Освен това е доказано, че намалява чувството за умора, дезориентация и колебания в настроението на хората. Мелатонинът е и силен имуностимулатор, който забавя процеса на стареене.

Брой капсули в опаковка - 60 капсули

Всяка доза съдържа – 5мг Мелатонин

Начин на употреба:

Вземете 1 таблетка 20 минути преди лягане.

Внимание:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза!

Съхранение:

Да се съхранява на място недостъпно за деца!

Съдържание:

Доза:

1 Капсула

Брой дози в опаковка:

60

Съдържание в доза

% Дневна стойност*

Витамин В6 (пиридоксин от хидрохлорид)

10 mg

500%

Калций (от калциев карбонат)

63 mg

6%

Мелатонин

5 mg

*

Продуктът не съдържа: мая, пшеница, глутен, соя, мляко, яйца, риба, ракообразни или ядки.

Етикети

Ревюта

Няма намерени мнения

Напиши отзив