100% БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки

 

Витамин В-12 60 капсули

Спестяваш 3%
27.99 лв
Пазарна цена: 28.99 лв   Вие спестявате: 1.00 лв (3%)
062
В наличност
 

В Наличност
  • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки
За поръчки по телефона: 0897 748 954

Описание

Симптомите за недостиг на витамин В-12 са разнообразни по характер. Анемия, умора, запек, липса на апетит, загуба на тегло, депресия и слаба памет – това са само част от признаците на витаминен дефицит. За да избегнете тези състояния е добре да водите здравословен начин на живот и да спортувате редовно. Суплементацията с хранителни добавки е още един начин да се отървете от тези изключително неприятни състояния. Ето затова ние създадохме и нашата формула с Витамин В-12, която да ви достави една адекватна доза от витамина в лесни за прием капсули. 100 натурален продукт, без консерванти и химикали.

Витамин В-12 е един от най-известните витамини от В комплекс. В областта на хранителните добавки, той може да бъде открит под различни наименования и форми. Заедно с Фолиевата киселина, витамин В-12 участва в продукцията на червени кръвни телца. Освен това, той помага за поддържането на здрава нервна система. Витамин В-12 формира невротрансмитерите в мозъка, като например серотонина, който влия върху настроението, съня и апетита.

Ето как ни помага Витамин В-12:

- Една от най-важните роли на витамин В-12 в организма, е способността му да стимулира продукцията и развитието на червените кръвни телца. Докато достигнат пълната си зрялост, червените кръвни телца имат нужда от информацията на нашето ДНК. Без витамин В-12, ДНК синтезът не би могъл да протича нормално; по този начин могат да пострадат и нашите червени кръвни телца. Те стават прекалено големи и не се развиват напълно, като не могат да поддържат нормалното функциониране на организма. Това от своя страна води до анемия. Често анемията се появява точно поради липсата на витамин В-12.

- Втората важна функция на витамин В-12 е неговото участие в развитието на нервните клетки. Тъканният слой, който покрива нервите не може да се изгради нормално, ако в организма има дефицит на витамин В-12. Въпреки че витаминът не играе директна роля в този процес, суплементацията с него доказано води до намаляване на болката и до успокояване на симптомите на нервни заболявания. Липсата на витамин В-12 може да е причина за голям брой психически и емоционални проблеми, като объркване, честа смяна на настроенията, загуба на паметта, депресия и психоза.

- Протеините, които са изключително важни компоненти за развитието и възстановяването на клетките, също зависят от витамин В-12, който им помага да изпълнят пълния си цикъл в организма. Голяма част от ключовите компоненти на протеините –аминокиселините – не могат да бъдат усвоени при недостиг на това есенциално вещество.

Брой капсули в опаковка - 60 капсули

Всяка доза съдържа- 10 мг метилкобаламина (Метил В-12)

Начин на употреба:

Приемайте по 1 таблетка дневно.

Съдържание:

Доза:

1 Капсула

Брой дози в опаковка:

60

Съдържание в доза

% Дневна стойност*

Метилкобаламина (Метил B12)

1000 mcg

Помощни вещества: Желатин (капсула), магнезиев стеарат и талк.

Продуктът не съдържа: мая, пшеница, глутен, соя, мляко, яйца, риба, ракообразни или ядки.

Видео към продукта:


Етикети

Ревюта

Пия го редовно
Напиши отзив